Història

L'any 1958 un grup de montblanquins als qui els agradava gaudir de la natura anantvistes-de-la-conca-des-de-fores-4 a la muntanya, van engrescar-se a intentar formar una entitat que els permetés tenir una identitat i on poder trobar-se i planejar noves sortides. En aquell temps no era fàcil, s'havien de seguir molts tràmits burocràtics per fundar una entitat, calien un mínim de socis concrets que en un poble com Montblanc costava molt tenir, però no es van tirar enrere; gràcies a Sebastià Tous, que va ser el primer president, van contactar amb el Club Excursionista Collserola de Barcelona, que va passar a ser l'entitat mare del grup del nostre poble, que va convertir-se en la Delegació de Montblanc d'aquesta entitat.

De mica en mica es van fer nous socis i es va anar ampliant la llista. Feien moltes activitats i excursions que, si tenim en compte que no es disposava de cotxes tenen molt de mèrit. Cal remarcar que la censura mirava amb lupa tot el que feien les entitats que es van poder fundar en aquells anys, de fet, era la única manera de poder-se reunir vàries persones. No cal dir que fruit de la repressió, quan anaven a la muntanya podien parlar lliurement de les seves inquietuds, cantar les cançons prohibides i lluir a les seves motxilles l'estimada senyera.

D'aquesta manera es va arribar al juny de 1963, s'havia aconseguit el nombre de socis necessari per poder tenir una identitat pròpia i va ser llavors quan l'entitat va poder anomenar-se Club Excursionista Montblanc, amb els seus propis estatuts i amb un local on poder-se trobar. El Club Excursionista Montblanc és una de les entitats més antigues de la vila creades en època franquista. L'any 2013 es van complir els 50 anys d'aquests fets i per commemorar aquesta fita es van realitzar diverses activitats durant tot l'any.50anivcem