Èxit de la tercera edició de l’Enfila’t

Montblanc ha acollit aquest cap de setmana la celebració de la tercera edició de l’Enfila’t, organitzat pel Club Excursionista Montblanc. Es tracta d’un esdeveniment esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda”. A més, enguany ha comptat amb la conferència "Competint contra ningú", que ha anat a càrrec dels esquiadors de muntanya catalans Joan, Nil i Oriol Cardona.

Des del Club Excursionista Montblanc es fa un balanç “molt positiu” del transcurs de l’esdeveniment i es destaca l’èxit de participació tant en la cursa nocturna com també en la competició d’escalada i en la conferència de la família Cardona.

 

Dani Jerez i Jordi Batalla, guanyadors de la tercera edició del Penitent Crew

El roquer del Penitent ha estat l’escenari, aquest dissabte 1 de juliol, de la tercera edició del Penitent Crew. Es tracta d'una competició/trobada d'escalada que ha aplegat a una desena de parelles. Finalment, Dani Jerez i Jordi Batalla han estat els primers classificats de la competició. En segona posició han quedat Enric Martí i Aleix Plana; i en tercera, Jose Luís Lázaro i Verònica Torres.

De 15.30 a 16.30 h, els participants s'han aplegat a l'aparcament del Penitent per formalitzar les seves inscripcions. Ja a les 16.30 h, s'ha donat inici a la prova esportiva. Els escaladors han sortit corrents des de l'aparcament i fins a arribar al roquer del Penitent, on han disposat de 6 sectors d'escalada amb 80 vies de diversos graus de dificultat. L'objectiu de la competició era aconseguir el màxim de vies encadenades possibles en tres hores. Una desena d’àrbitres s'han encarregat de fer el control i el seguiment de la prova.

Penitent Crew 2017

Dani Artero i Cristina Fargas, guanyadors de la cursa nocturna Barrancs de Llegenda 2017

Més de 300 persones han participat en la tercera edició de la cursa nocturna "Barrancs de Llegenda", que ha tingut lloc aquest dissabte 1 de juliol a Montblanc. La cita esportiva ha estat organitzada pel Club Excursionista Montblanc amb la col·laboració de Conca Senglars i Cucots Nocturns. El balanç que se'n fa des de l'organització és molt positiu, ja que s'ha aconseguit el repte proposat que era que els participants gaudissin al màxim de les possibilitats que els barrancs de la vila ofereixen. Des de l'organització s'agraeix l'esforç i implicació de la seixantena de persones que hi han col·laborat en l'esdeveniment.

La gran novetat d’aquest any ha estat l’avançament de l’horari de sortida de les curses, començant a les 19 h amb la Barrancs de Llegenda i acabant a les 21 h amb la sortida dels participants d’Un Barranc. Això va fer que els primers participants de les diferents modalitats arribessin amb l’última llum del dia a la meta, fent la cursa més ràpida que en edicions passades, ja que en tots els circuits s’han rebaixat els temps.

La Barrancs de Llegenda, la prova reina amb 25 km i més de 1600 metres positius, ha comptat amb prop de 50 corredors, on cal destacar les victòries de Dani Artero establint un nou rècord del circuit amb 2:43:28 entrant a meta amb Alex Izquierdo (2:43:29). Va completar el podi Josep Bertran (2:49:23). En categoria femenina es va imposar Cristina Fargas amb un temps de 3:32:21, acompanyada al podi per Feliciana Orquiola (3:32:21) i Isabel Pelegrina (3:41:17).

La Barrancs de Llegenda té dos recorreguts més que permeten als participants fer algun dels tres barrancs que conformen la cursa i que li donen un caràcter singular amb les diferents llegendes que hi ha al darrera, a més de ser un circuit molt tècnic.

La “Dos Barrancs” compta amb un circuit de 16km i 1000 metres de desnivell positiu. Aquest any ha estat la cursa que ha incrementat més el seu nombre de participants. Els guanyadors han estat Joan Rosich amb un temps de 1:40:39, Pol Ventura (1:45:59) i Albert Mercade (1:45:59). En categoria femenina, Edurne Zazpe amb un temps de 2:05:52, Sara Martínez (2:21:21) i Covadonga Robles (2:25:10).

Per últim, també destacar la cursa “Un Barranc” amb els seus 10km i 600 metres positius. És la primera part de les altres dues curses amb un recorregut espectacular que passa per l’interior de l’ermita de St. Joan i pel poblat visigòtic de Miravet, per tornar a baixar cap a Montblanc. Com cada edició, aquesta és la cursa que agrupa a més participants, enguany amb prop de 150 inscrits. En aquest cas el podi ha estat per Marc Toda amb un temps de 0:53:29, Marc Morato (0:54:51) i Francisco Javier Sanchez (0:56:34). En categoria femenina, la guanyadora fou Neus Gil amb un temps de 1:06:46, acompanyada al podi per Silvia Iturria (1:09:32) i Veronica Oya (1:11:04).

L’organització de la Barrancs de Llegenda es mostra molt contenta de com va anar el desenvolupament d’aquesta tercera edició on la nota a destacar va ser la bona rebuda per part dels corredors de totes les millores i novetats dutes a terme tant al circuit com amb el transcurs de la prova.

Guanyadors de la Barrancs de Llegenda 2017 (2) Guanyadors de la Barrancs de Llegenda 2017 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *