Sortida per visitar les pintures rupestres de les Muntanyes de Tivissa – Vandellòs

Després de l'èxit de la sortida cultural del 2016 a visitar les pintures rupestres del Mas del Llort, enguany el Club Excursionista Montblanc proposa una nova sortida amb el mateix format a la zona de les muntanyes de Tivissa-Vandellòs. En aquesta ocasió es podran visitar pintures acompanyats de les explicacions de la nostra guia Maribel Espejo. La sortida està programada pel pròxim 30 d'abril.

Les pintures rupestres de Font Vilella de Tivissa estan situades a uns 7 km al sud oest de la població. Al fons del barranc de Vilella, es troba una gran esplanada on hi ha la font del mateix nom, la qual, segurament va esdevindre el nucli dels primers habitants del territori. Des d’aquesta zona es poden veure les tres coves que contenen les pintures rupestres: la cova del Ramat, la del Cingle i la del Pi. La cova del Ramat conté un conjunt de nou animals semblants als cérvols o cabres pirenaiques Hispàniques.

La decoració de les figures es realitzada de color roig marronós a manera de taca uniforme. La cova del Cingle conté una sola representació constituïda per la figura d’un arquer o caçador, de 32 cm d’alt, dempeus i en disposició de disparar l’arc. La cova del Pi alberga pintures que són difícils de distingir i de percebre. Hi ha principalment cinc figures dibuixades mitjançant traços lineals, que donen forma de representació humana, d’acció i de moviment.

 

file-page1

file-page2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *